Du har vel også noget, du gerne vil passe ekstra på?


Bevar dine data, når du bruger pc

Selv en husdør i massivt egetræ er en dårlig tyverisikring, hvis låsen er lavet af billigt blik. På samme måde skal de adgangskoder, du bruger på både internettet og på din computer, være i en fornuftig kvalitet. Og hemmelige for alle andre end dig selv!

Du kan sikre kvaliteten ved at følge disse råd:

1. Vælg en adgangskode med mindst otte tegn
2. Brug både små og store bogstaver
3. Brug et eller flere tal
4. Brug specialtegn som #,!,?, eller *
5. Brug forskellige adgangskoder til forskellige internetsteder

Skriv dine mails med hemmelig skrift og brug digital signatur
Sender du fortrolige oplysninger til dine venner, banken eller det offentlige, kan du kryptere dine e-mails ved hjælp af digital signatur. Skal bank osv. kunne åbne din mail kræver det, at de også har en digital signatur.

Kryptering gør e-mailen til volapyk for andre end lige præcis den, du sender til. For at benytte signering og kryptering skal du opgive din e-mailadresse, når du bestiller signaturen. På www.digitalsignatur.dk  kan du læse mere om, hvordan du signerer og krypterer dine e-mails.

Du kan også logge dig på forskellige hjemmesider med din digitale signatur og fx ændre i din selvangivelse, skrive dit barn op på en venteliste eller følge med i, om dine indberetninger er blevet korrekt registreret af den offentlige instans. Du kan også signere dine e-mails med signaturen, så modtageren ved, at du er den, du giver dig ud for at være.

Slip for slyngelsoftware
Hackere og ufine reklamefolk bruger lumske kneb for at sende små programmer ind i din computer og snage i dine ting. Hvis du har et antivirusprogram, en firewall, antispyware og opdaterede programmer, er dit bedste våben din sunde fornuft. Tænk dig grundigt om, inden du downloader filer fra nettet, og stil dig selv spørgsmålet: Hvad får den, der tilbyder filen, ud af, at jeg henter den? Kender jeg producenten, og virker webstedet reelt og ærligt? Det er også vigtigt - om end besværligt - at læse betingelserne eller licensen til produktet. Der står en masse tungt lovstof, men mange af de programmer, der spionerer på dine internetvaner, skriver det faktisk i licensen.

 

 

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net