Gode råd om sikkerhed på Windows 8

Microsoft udgiver Windows 8, den nyeste version af Windows-operativsystemet, som var offentligt tilgængelighed den 26. oktober 2012. Selvom Windows 8 tilbyder forbedrede sikkerhedsfunktioner,  giver det også anledning til nye sikkerhedsmæssige bekymringer på grund af ændringer i den grafiske brugergrænseflade og en ny online App Store. Vi tilbyder følgende sikkerheds tips til dig der vil anvende Windows 8:

1. Vær forsigtig med apps til den nye Windows 8 brugergrænseflade (tidligere kendt som Metro)

Nogle velkendte programmer er blevet fuldstændig omskrevet til den nye Windows 8 UI. Som et resultat arbejder de helt anderledes, trods de ser ens ud.  F.eks. kan en applikation der historisk set blev leveret, som en eksekverbar nu være udelukkende webbaseret. Dette påvirker den synlighed din eksisterende sikkerheds-og overvågningsværktøjer har i disse apps.

2. Brug Windows 8 style UI version af Internet Explorer

Som standard er plugins deaktiveret, som derved blokerer et stort mål for exploit kits og Blackhole angreb.

3. Sørg for, at din sikkerhedsudbyder kan markere ondsindede Windows 8 UI apps

Windows 8 UI apps har vigtige forskelle fra almindelige programmer, og dit sikkerhedsprodukt bør være i stand til at skelne mellem de to. Sikkerhedsproduktet bør korrekt markere ondsindede eller modificerede Windows 8 UI applikationer (manipuleret, ændret, ugyldig licens).

4. Deaktiver harddisk kryptering dvalefunktionen

Harddisk kryptering er en hjørnesten i databeskyttelse. Hvis det er muligt, skal du deaktivere dvalefunktionen i Windows 8 via koncernens politik, da det ikke altid fungerer godt med kryptering.

5. Sørg for, at din hardware bærer "Designed for Windows 8"-logoet

For at kunne bære dette logo, skal hardwaren være UEFI kompatibel. Dette betyder at du kan drage fordel af den sikre boot-funktionalitet der er  tilgængelig i Windows 8. Sikker bootning er designet til at sikre at præ-OS miljø er sikkert, for at minimere risikoen fra bootloader angreb.

6. Prioriter programstyring

Windows 8 App Store gør anvendelsen af applikationskontrol stadig vigtigere, for både malware forebyggelse og produktivitets kontrol. Mens Windows Store vil blive sikret, viser historien, at ondsindede apps sandsynligvis vil slippe igennem. Så deaktiver brugen af ​​apps, der ikke er relevante for din organisation.

7. Windows RT (ARM) enheder skal omgås, som alle andre mobile enheder

Sørg for at pålægge de samme sikkerhedsniveauer på Windows RT-enheder som alle andre enheder. Du bør have mulighed for at kontrollere, spore, fjernslette og kryptere dem.

8. Revider applikations tilladelser i Windows Store

Applikationer i Windows Store skal angive hvilke ressourcer, de har behov for. Gå nøje disse applikationer igennem i ”details tab”, eftersom nogle som standard vil give adgang til oplysninger om din placering informationer, kalender osv.

Du bør dog stadig køre en fuld sikkerhedspakke for overordnet filtrering og centraliseret styring og rapportering. Microsoft har inkluderet en minimalistisk antivirus og firewall funktion, men de fleste organisationer vil stadig krævehøjere sikkerhed på et enterpriseniveau. Og selvfølgelig alle de gamle sikkerhedsregler også gælde med Window 8. Det er stadig en dårlig idé at tillade automatisk log-on.

Frem for alt - vær fortsat på vagt.

Powered by wpsnet.com