Mobil IT Sikkerhed

Mobil IT-sikkerhed og risici gældende for f.eks. Symbian, Android, IPhone og Microsoft Windows Mobile. Der rapporteres årligt om mere end 10.000 mistede smartphones. Selvom mobilen ikke mistes, bør man være kritisk overfor, hvem der kan tilgå informationerne på den og husk, at man kan udsættes for spyware m.m. når man surfer med mobilen på nettet.

Sikkerhedstruslen på mobilen:
Hvis din mobil er inficeret med malware, så er det muligt for en tredjepart at tilgå lagrede filer, aflytte samtaler, læse dine beskeder (sms/mms), tilgå dine synkroniserede e-mails (hvis dette benyttes), følge din færden via GPS (hvis din telefon har dette), aflæse alle indtastede kodeord til f.eks. sociale netværk eller bank og selvfølgelig er det også muligt, at dine data blot kan blive ødelagt af destruktiv virus. Din mobil kan f.eks. inficeres med virus, som uopfordret og automatisk foretager opkald til betalingsnumre, vel at mærke uden at du opdager dette før du ser din regning.

Mere om mobilsikkerhed:
Vi ser eksempler på jaloux ægtefæller der installerer spyware til via GPS funktionaliteten i den anden ægtefælles mobil, for derved at overvåge vedkommendes færden. Softwaret der skal bruges til dette kan billigt købes og downloades på internettet. Vi har også set eksempler på inficerede mobiler der foretager opkald til betalingsnumre. En del brugere klager desuden over at modtage spam på sms.

NemID
Alt for mange brugere af NemID har indscannet deres NemID kort i mobilen. Udover at dette er ulovligt, så er der intet der forhindrer brugeren i at gøre dette, men vedkommende kompromitterer sin egen sikkerhed. Argumentet om at mobilen er pin kode beskyttet, holder kun i nogen grad. For der er er med jævne mellemrum dukket vejledninger op på internettet til hvordan man bryder en kort pinkode.

Kryptering
Ikke alle operativsystemer kan krypteres lige nuanceret og det er derfor vigtigt, at man forholder sig kritisk til hvad man lagrer på den mobile enhed, såvel som det er vigtigt, at når man skal købe en ny mobil, at man vælger en der kan beskyttes optimalt og som også kan kryptere SD kortet.

Beskyttelse
I dag er det muligt at beskytte langt de fleste smartphones med antivirus, antispyware, firewall, antispam, Simkort overvågning, Remote Wipe og Antitheft funktionalitet, som gør det muligt, at du kan låse og slette dine data på mobilen, hvis den mistes. Det er med nogle løsninger endda muligt, at du kan se hvor telefonen er (via en GPS locater). Selvfølgelig er der så kryptering, men desværre ikke komplet til alle platforme.

Vil man vide hvilke produkter vi anbefaler i hvilke situationer, eller har man spørgsmål til sikkerhed står C-cure altid til disposition med råd og vejledning.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net