Vigtig Meddelelse!

C-cure, D. 23/9-2004

C-cure har efter lanceringen af F-Secures Anti-Virus for Exchange Server 2000/2003 version 6.30, med stor beklagelse konstateret at softwaret er fejlbehæftet.

Det har i nogle enkelte tilfælde resulteret i at scanningsprocessen har fejlet. Det er softwarets indkodede funktion, at mails der fejler i scanning, bliver forsøgt scannet tre gange, og derefter lagt i en Quarantine folder.

Helt konkret har det i Danmark i to tilfælde medført, at alle mails i Message Store er blevet forsøgt scannet, med efterfølgende deponering af mails i Quarantine folder. Det er ikke muligt at gendanne mails fra denne folder, idet selve Microsoft Exchange serveren ikke har afleveret det som komplette SMTP-mails, men opsplittet i del-filer, hvorfor F-Secure Anti-Virus for Exchange ikke kan re-producere disse mails. Mails der således er blevet fanget i Quarantine folder, må anses for tabt og kan kun gendannes fra back-up!

C-cure anbefaler derfor at man ikke opgraderer til denne version. Skulle man eventuelt have taget softwaret i brug henstiller vi til, at man sikrer sig at have regelmæssige back-up af mails!

F-Secure
Fejlen er selvfølgelig rapporteret til F-Secure, som endnu ikke har et bud på, hvad der har medført disse hændelser. F-Secure arbejder naturligvis på at komme med en løsning. Dette vil med næsten sikkerhed blive i form af et Hotfix, der vil kunne downloades fra F-Secures hjemmeside.

Mere information herom vil følge, så snart vi hører nyt fra F-Secure.

Mindre fejl
Ikke i tilknytning til nævnte problem, men til samme software og versionsnummer, skal her også gøres opmærksom på et andet – mindre problem:

Der har været et par tilfælde af mails, der bliver transformeret til Winmail.dat filer. Dette er indtil videre kun observeret på Win 2000 systemer, og kan forsøges løst med et ’fix’, der kan erhverves ved henvendelse til C-cure,  eller F-Secures supportafdeling.

Skulle der opstå spørgsmål, står vi selvfølgelig til rådighed.

Med venlig hilsen
C-cure
Mette Nikander

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net