Aflytning af VoIP

C-cure gjorde d. 9. oktober 2006 F-Secure opmærksom på at det Schweitziske Departement for Miljø, Transport, Energi og Kommunikation (UVEK) er ved at undersøge muligheden for statslig aflytning med software af VoIP telefon samtaler.

ERA IT solutions har udviklet et prototype software. Det ser ikke ud til at det decrypterer noget af selve VoIP traffikken. Softwaret er en klient applikation, som lytter til computerens mikrofon og højtalere for at optage VoIP samtaler. Optagelserne sendes i små pakker over internettet til en Politiet. Der er blevet præsenteret to løsninger til hvordan man kan installere softwaret på den mistænktes maskine. Den første er at politiet manuelt installerer softwaret. Den anden løsning er at den mistænktes Internet Service Provider fjerninstallerer det over Internettet.Hvordan løsningen implementeres, er ikke meldt ud.

F-Secure har som svar på C-cure’s henvendelse henvist til at at man tidligere har skrevet et statement vedr. aflytning. De vil højst sandsynligt detektere dette software hvis det findes ”in the wild”. Læs F-Secures statement om spionsoftware klik her

C-cure kan med Appgate tilbyde en løsning der krypterer VoIP
Læs mere her

 

 

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net