Phishing Tiltager

Flere og flere bruger muligheden for online betaling, men er sikkerheden god nok?

En hacker havde i August måned lavet en eksakt kopi af online betalings servicen Pay-pals hjemmeside, for at narre folk.
Sitet var lavet så hackeren kunne udfører et "man-in-the-middle-attack". Hvilket betyder at hackeren snyder Pay-pal kunden til at tro det er Pay-Pals rigtige hjemmeside. På det falske Pay-Pal site beder man om kundens password og konto nummer. Hvilket kunden i god tro indtaster.
Hackeren med de indtastede informationer efterfølgende gå ind på kundens konto og hæve alle kundens penge.
F-secure fik sat en stopper for fælden, før nogle hoppede i den.


Et andet eksempel.

Det amerikanske website Tripod.com, som sælger webdomæner og andet. Tilbyder gratis web domæner.
Man skulle tro at Tripod ville undgå at der blev oprettet phishing sider på deres web domæner, f.eks. ved at forbyde folk at lave websider som hedder "pay-pal-redirect"? Tripod burde i ny og næ scanne deres hostede websider for åbenlyse kopier af f.eks. Pay-Pal eller Ebay.
Men det gør Tripod desværre ikke og med nogle få simple søgninger på Google kan du finde adskillelige Pay-Pal kopi hjemmesider, som er hosted af Tripod.com.

Konklusion

Husk altid at være opmærksom på hvad du modtager i din email inbox. En god idé er at slette alle emails hvor du ikke kender afsenderen.
Hvis mailen ser ud til at den kommer fra en du kender, men du er ikke helt sikker, så kontakt afsenderen og spørg til mailen.
Efterhånden kan man næsten ikke undgå at tvivle på næsten alt der havner i ens email inbox.

Læs mere om de seneste trusler klik her

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net