Image spam – et voksende problem

Worldwide er vi nu i 2007 oppe på at 90% af alle emails er spam. 
Problemet med spam er tiltagende idet der også kommer spam i form af billeder, hvilket er langt sværere for antispamløsningerne at finde. Image spam kan omgå traditionelle spam filter og clogge servere og indbokse. På kun et halvt år er mængden af imagespam steget til 35% af al. Spam. I gennemsnit er 70% af de tungere filer, som tager båndbredde faktisk imagespam.

Tidsforbruget og deraf afledte omkostninger, samt udgifter til unødig båndbredde er væsentlige faktorer for de fleste virksomheder. 
Ironisk nok, så er almindelige PC brugere intetanende om, at netop deres PC på grund af for dårlig sikkerhed, udnyttes i et Botnet til at sprede de angreb, som ender i indbakken. 

For at give en ide om omfanget af problemet, så kan et typisk Warezov baseret botnet udsende 160 millioner spam beskeder på kun 2 timer. I 2006 voksede antal botnets med 30 %. Virksomhederne modtog i 2006 50% mere spam end tidligere. 

Oprindeligt var spam baseret på  tekst I et GIF billede, for at kunne bypasse standard definitionsbaserede contentfiltre, men dette har ændret sig til image spam, der er karakteriseret ved at benytte et patchwork af farver/ flerfarvede bogstaver med tilfældige pixelstørrelser. Der kan også forekomme brug af ikke sensitive tekstbeskeder fra legitime websites mellem de kraftigt markedsførte produkter såsom Viagra og andre populære produkter

Vi kan blive ved med at kæmpe mod disse spamproblemer og finde nye teknologier imod problemerne. I England køber 40% af de der modtager spam, før eller siden et af de produkter der er reklameret for i de mange spam mails. Derfor fortsætter spammerne deres færd,- for der er ganske simpelthen masser af penge at tjene. Kampen mod spam starter hos forbrugeren. Spam er kun en succes fordi folk faktisk reagerer og køber nogle af de varer der reklameres for.

Selvfølgelig kan en del af markedets både contentfilteringløsninger, appliance- og softwarebaserede spamløsninger tackle problemerne med image spam. Vil du vide mere så kontakt C-cure’s tekniske support på 45411446

 

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net