Malware Januar 2007 Nyt

Bemærkelsesværdigt angreb
Storm orm (small. DAM)

Torsdag morgen d. 18. januar, skete der et bemærkelsesværdigt globalt netværksangreb. Netværksormen misbrugte nyhederne om den omfattende europæiske storm, for at narre sine modtagere til at åbne de vedhæftede filer, der lovede yderligere information om de forfærdelige hændelser under stormen. Hele angrebet bygger på bl.a. rootkits og ser ud til at skulle bruges til udbygning af Botnets.....

Klik her for at læse mere

Image spam, et voksende problem
der kan løses

Worldwide er vi i 2007 oppe på at ca. 90% af alle emails er spam.
Problemet med spam er tiltagende idet der også kommer spam i form af billeder, hvilket er langt sværere for antispamløsningerne at finde. Image spam kan omgå traditionelle spam filter og clogge servere og indbokse. På kun et halvt år er mængden af imagespam steget til 35% af al spam. I gennemsnit er 70% af de tungere filer, som tager båndbredde faktisk imagespam.

Klik her for mere info om Image spam

Skal julegaverne krypteres- og hvem skal gøre det?

Nogle af julens helt store gave-hits var MP3-afspillere, USB-nøgler og andre trendy mobile enheder. Disse enheder bruges ikke kun som afspillere, men også som medier hvorpå data opbevares. Når enhederne tages med på arbejdspladsen udgører de en sikkerhedsrisiko for virksomheden, og derfor er de it-sikkerhedsansvarlige - mere end nogensinde før - nødt til at tage stilling til, hvordan sikkerhedspolikken skal se ud i forbindelse med denne type enheder.

Klik her for mere info

Rapport fra messen:
Information & communication technology.

Når man havde passeret diverse ivrige konsulenter der ihærdigt lokkede med konkurrencer og endelig fik lov at gå i fred, dukkede der desværre kun få, men til gengæld interessante løsninger frem.
Vi faldt f.eks for et spændende biometrisk token,- udformet som et visitkort.
Når man går fra sådan en messe, så risikerer man let at have favnen fuld af balloner, USB nøgler, papirclips, rødvin, plastikposer, datablade og atter datablade...hvis man da ikke kan sige nej tak;-)

Klik her for at læse mere

Afpresning
Der har på det sidste været en mail i omløb, som afpresser modtageren for penge. En ”hitman” truer angiveligt modtageren på livet og fortæller, at han gennem længere tid har overvåget vedkommende og er parat til at slå til, hvis ikke man betaler op mod 80.000 $
Læs mere på dette link

Lav sikkerhed i svenske banker
De danske bankers sikkerhed er bedre end de svenske.
I dag kan man læse at svensk politi mistænker russiske hackere for at have drænet Nordea kundernes bankkonti for 6,5 millioner danske kroner.
Læs mere på dette link

Generelt fra C-cure

Der har været mange, men uaktuelle nyheder at forholde sig til i den sidste tid. Det mest interessante har snarere været udviklingen i teknologier, og tendenser vi kan se er på vej.
I øjeblikket kan vi se, at der er et stort fokus på kryptering, logmonitorering og applikationssikkerhed.
Vi vil i februar gå i dybden med kryptering og sigte mod en større certificering. Mobil sikkerhed begynder så småt at fylde mere på agenda'en og derfor vil vi også intensivere vores fokus på dette område.

Ønsker I et sikkerhedscheck eller et møde om udviklingen indenfor malware etc.

Kontakt C-cure på Tlf. 45411446

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net