Kryptering af julegaver?

Nogle af julens helt store gave-hits var MP3-afspillere, USB-nøgler og andre trendy mobile enheder. Disse enheder bruges ikke kun som afspillere, men også som medier hvorpå data opbevares. Når enhederne bringes på arbejdspladsen udgør enhederne en sikkerhedsrisiko for virksomheden, og derfor er de it-sikkerhedsansvarlige - mere end nogensinde før - nødt til at tage stilling til, hvordan sikkerhedspolikken skal se ud i forbindelse med denne type enheder.

Apple, som er producenten af verdens mest udbredte MP3-afspiller IPOD, solgte i 3. kvartal 2006 over 8.7 mio enheder. En stigning på 35% ift samme periode sidste år. Fra 1. nov 05 til 30. sep 06 solgte de ikke mindre end 39 mio enheder. Enheder som  giver derfor mulighed for at lagre mange mængder data i form af musik, film-stykker og andre former for filer. Med muligheden for at lagre store datamængder benyttes enhederne i stigene grad af medarbejderne til lagring af virksomshedsdata på deres private enheder. Udviklingen er farlig og kan ødelægge virksomhedens sikkerhedspolitik, fordi der ingen kontrol er af, hvilken form for data der kopieres over på medarbejdernes private enheder. Man ved ikke om medarbejderen lagrer data, som ikke må forlade virksomheden, og hvad hvis man taber eller får stjålet en enhed, hvorpå fortrolig data er lagret?

Løsningen er kontrol af disse "plug & play"-enheder fra centralt hold, så ukendte enheder ikke kan benyttes på virksomhedens arbejdsstationer. Man skal centralt kunne styre, hvilke brugere og brugergrupper der skal have rettigheder til at benytte enhederne i virksomheden. De bedste producenter på markedet har stort fokus på dette område, samt ikke mindst mobile enheder. Integration til Windows standard miljø, er et stort krav, ligesom der er meget opmærksomhed på bluetooth og wireless funktionaliteter sikres optimalt. C-cure rådgiver gerne, ligesom det er muligt at teste egnede løsninger.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net