Rapport fra ICT messe

C-cure besøgte ICT messen i Øksnehallen d. 18 januar.

Vi kom på andendagen af messen, og blev allerede ved indgangen mødt af ivrige udstillere der gerne ville fortælle os om deres produkter eller ydelser.

Det er selvfølgeligt rart at mærke en sådan energi, men som de fleste andre ville vi gerne på egen hånd sondere terrænet og ikke shanghai´es til lange dræbende foredrag etc.

Norman Network Protection
Norman der jo er en af C-cure's leverandører af sikkerhedssoftware var repræsenteret på messen. Denne gang handlede det ikke om det traditionelle antivirussoftware, men om to spændende appliances på gateway fronten.

NNP - Norman Network Protection der kan sættes ind i et hvilket som helst miljø f.eks. mellem et produktionsmiljø og kontormiljø, som skal være adskilte, men hvor der stadig skal være mulighed for f.eks at opdatere systemer. Specielt er løsningen interessant til de som kører Lotus Domino med RPC protokoller. Ikke mange løsninger kan scanne disse protokoller.

Al trafik scannes og logges, men der er minimal forsinkelse, da den sidste pakke i hver fil tilbageholdes indtil den komplette fil er scannet. NNP er fuldstændig transparent på netværket, og scanner både http, smtp, POP3, RPC, TFTP, IRC og CIFS/SMB

Normans NP3000
Den anden Appliance var Normans NP3000 Appliance boks, der er en hardware anti-spam løsning. Udover Anti-Spam scanner NP3000 boksen også for vira og Spyware. Spyware scannes, men fjernes dog ikke automatisk. NP3000 er en out "of the box" løsning, der er sat op og køreklar på 15 minutter.

Både NNP og NP3000 indeholder naturligvis Normans berømte Sandbox teknologi, men det der gør den særligt interessant, er den hurtige opsætning og prisniveauet.

Quard Technology 
- her blev vi blev imponeret. Nærmest ved et tilfælde kom vi forbi Quard's stand og opdagede en planche der fortalte om biometri. Biometri har ikke rigtigt fået fodfæste i Danmark endnu, men det er spændende og vigtigt at følge med på de løsninger der dukker op, så vi tog en snak med Quard Technology’s CEO Uffe Clemmensen.

Kort sagt er Quards løsning et biometrisk fingeraftrykstoken. Opsætningen er uhyre enkel, idét en medarbejder får et 2mm tykt kreditkort udleveret, fingeraftryk scannes, men lagres ikke. Derimod kodes kortet til fingeraftrykket. Når brugeren f.eks. skal logge på en computer, køres fingeren lige over kortet og kortet kvitterer med en ”one time kode” der indtastes ved logon. På denne måde kan man ikke, som det er tilfældet med en token, bruge en andens token og ad den vej logge sig på med en andens identitet. 
 Efter Quard Technology’s  eget udsagn er det indenfor kort tid muligt trådløst at overføre koden fra kortet til PC'en, dermed slipper man for indtastning hver gang. Der spekuleres stadig i standarder og vi holder øje med udviklingen i produktet.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net