Contentfiltrering og kryptering

Flere og flere virksomheder vender fokus mod contentfiltrering, både for at slippe for spam og virus allerede ved gatewayen, men også for at kunne optimere båndbredden og overholde virksomhedens sikkerhedspolitikker. Den nye generation af krypteringsløsninger tackler også sikkerhedspolitikker.

Mange vælger softwareløsninger, men også appliances og outsourcede løsninger kan være alternativer. Uanset hvilke løsninger man vælger skal man forvente en frasortering af op mod 95% af sin indgående mails, som udgører spam. Man kan spørge sig selv, om hvor stor en andel, løsninger mod spam, udgører af bruttonationalproduktet og om dette i virkeligheden ikke snart er et statsligt ansvar?  

Men når man nu lige har fat i de indgående mails og sorterer for spam, så kan man jo ligeså godt også scanne de udgående mails og hvorfor nøjes med at scanne mod virus og andet malware, når man også kan sikre sig at virksomhedens IT politik bliver overholdt.  Denne vinkel har krypteringsudbyderne nu også taget og f.eks. Cryptzone har udover central administration via Active Directory, mulighed for at man scanner for indhold og overholdelse af IT politikker. Man kan sågar klassificere filer og sætte profiler op på brugeren, som samtidigt fortæller brugeren når de overtræder en regel.

Så henstår der kun at forholde sig til at få udfærdiget effektive og tålelige IT politikker, så IT afdelingen og virksomhedens ledelse har medarbejderne med sig.

Langt fra alle virksomehder har IT politikker og beredskabsplaner og nødplaner på plads, men det er mere acceptabelt at en virksomhed tager fat på IT politikker og sætter regler for sine brugere end det var for blot 1 år siden. I Danmark er vi jo meget liberale og vil gerne give vores brugere så meget frihed som muligt, men problemet er, at der med friheden ikke altid følger den nødvendige kompetence omkring sikkerhed og brugerne begår uforvarent fejl og udsættes for cyberkriminalitet. Det koster tab og mandetimer og det er der mange der er ved at få øjnene op for.

C-cure spår en stigning af opgaver indenfor contentfiltering, kryptering og IT politikker i 2008.

/Mette Nikander, Direktør C-cure

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net