Lidt gode råd om sikkerhed på internettet i denne søde juletid, hvor de kriminelle er ekstra aktive....

Pas på med at downloade julesange, sjove screensavers m.m. de kan medbringe spyware og keyloggers som kan se alt hvad du indtaster.

Velgørenheds phishing,- kriminelle forsøger at franarre folk penge, ved at foregive at pengene går til velgørenhed,- så check at pengene faktisk går til dem du vil hjælpe.

Sociale netværk,- pas på hvem du bliver ven med på f.eks. Facebook , dine informationer kan misbruges.

Pas på elektroniske postkort,- sender du selv eller modtager du kort, så kan de indeholde malware, som kan smitte din PC,  hvis ikke den er patchet og beskyttet med antivirus og en effektiv firewall.

Net auktioner og luksusvarer der udbydes på nettet til spotpriser, kan være falskneri, men man risikerer også ved betaling af disse varer at de aldrig kommer frem, så sørg for at du handler et sikkert sted , med godt omdømme

Når du handler på nettet så husk at betalingen skal ske på et https:// hvor der er vist en hængelås udfor URL adressen  og ikke kun http://

Brug aldrig det samme password flere steder på nettet,  sørg for at det er på mere end 8 karakterer og både indeholder tal, tegn og store og små bogstaver.

Sørg for at du kun shopper på sikre websites, anvend så vidt muligt et antivirusprogram, der kan se, om det website du handler på indeholder spyware m.m. som kan se de kontooplysninger du indtaster.

Mangler du ekstra penge og er derfor fristet til at tage den slags ekstra hjemmejob, hvor man skal udføre en lille nem opgave som f.eks. pengetransaktioner, så vær opmærksom på, at det er ulovligt at arbejde, og man bliver det man kalder penge-æsel (money mule).

 Er du jobsøgende, så pas på med at aflevere dit CPR nr. I forbindelse med jobansøgninger med mindre du har 100% tillid til virksomheden og ikke kun har været i kontakt med virksomheden over nettet.

Vær opmærksom på at hjemmesider hvor du har en konto, banker og offentlige instanser aldrig vil sende dig en email opfordring om via et link at bekræfte password, kontooplysninger, CPR nr. m.m. så svar ikke på den slags mails. Oplysningerne går ikke til den umiddelbare afsender.

I USA er det set at folk modtager falske regninger på f.eks. pakkeforsendelser,- mon det vil kunne ske i Danmark,- måske ikke for private, men snarere for virksomheder der måske ikke har et fuldkomment overblik.

Glædelig jul

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net