Twitter du eller bruger du Facebook, så er her en advarsel!

29.september 2009

Har du fået en direkte besked på Twitter eller på Facebook med et link, som du har klikket på ?

En ondsindet Twitter orm som angreb tusindvis af brugere i sidste uge er nu flyttet til Facebook over week-enden.

Rofl ormen sendte Twitter brugerne direkte beskeder hvor der stod "rofl this you on here?" Efterfulgt af et link, som linker til en falsk Twitter login side (det afsløres af URL’en hvis man ser efter), det falske site er designet til at stjæle brugernavn og passwords.

Lignende links er nu dukket op I brugeres Facebook profiler I sidste uge med teksten "lmao! I cant stop laughing at this pic".

Det er klart at brugere sandsynligvis snarere vil klikke på et link fra en online ven, som de kender og det udnytter hackerne til at franarre brugernavn og password. Så har du fulgt disse links og i den forbindelse angivet brugernavn og password, så er det nu du skal ændre dit password. Til mere end 8 tegn, tal og bogstaver. OG husk at du ikke skal bruge det samme password andre steder. Hvis du har gjort det, så er risikoen for at hackeren kan tilgå disse steder også tilstede og så skal du også der ændre password.

Serveren som hostede det falske site er taget ned, så det er vanskeligt at sige om det kan have involveret malware, eller simpelthen var blot endnu et phishingforsøg.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net