Denne artikel er primært tiltænkt private brugere.

På The Tech Herald er der blevet slået en liste op over kodeord som man absolut ikke bør benytte, at bruge disse passwords svarer til at man reelt intet password har.

Vi nævnte i en artikel tidligere på ugen det store læk der var fra et meget populært netværk af hjemmesider, hvilket resulterede i at mange tusinde brugere, der havde brugt samme kodeord flere steder, oplevede at deres twitter blev misbrugt - og enddog at deres mailkonti, facebook og andre sider blev fuldstændigt overtaget.

Vi har sagt det før, men det fortjener at blive nævnt igen, brug altid forskellige passwords de steder du besøger på internettet.

Der er nu om dage adskillige værktøjer tilgængelige, som man kan benytte sig af for at sikre sine data - og huske sine kodeord.
Firefox har f.eks. Firefox Sync som kan synkronisere browser-data, kodeord, brugernavne og meget andet - og vedligeholde denne information på alle éns maskiner. X-Marks tilbyder lignende funktionalitet til både Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome - og Chrome har da også selv synkronisering tilgængelig.

Det betyder selvfølgelig at man lagrer sin information 'i skyen', men f.eks. er Firefox's implementering med krypteret trafik, passphrases og andre "sikkerheds-goodies" som gør det til en attraktiv løsning. En hurtig søgning på mulighederne kastede også lys over tjenester som KeePass og LastPass(Der nu har købt X-Marks).

For ikke at gøre denne artikel unødigt lang, så kan man med fordel se hele listen på Tech Herald's hjemmeside, finder man sit kodeord på listen er det absolut nødvendigt at skifte med det samme!

Husk nu, at hvis du bruger det samme kodeord overalt - og noget lignende sker hvor en hjemmeside mister alle sine brugeroplysninger, inklusive kodeord, til et hacker-angreb - så risikerer du i realiteten at blive angrebet på alle sider du har en konto på.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net