Endnu et hul i Adobe Software

På BlackHat hacker-konferencen i sidste måned blev der afsløret endnu et kritisk hul i Adobe programmel. Denne gang drejer det sig, igen, om et hul i Adobe Reader.
Adobe beskriver selv hullet som værende kritisk, men har alligevel givet sig selv indtil d. 16 august til at patche hullet, og frigive en opdatering.

Da der til stadighed bliver fundet huller i Adobe programmel, hvad end det er Flash, Photoshop, Reader eller deslige anbefaler C-cure at man overvejer alternativer.
Det er ikke i alle organisationer hvor alternativer til Adobe's egen PDF læser kan bruges, men foretag en vurdering af virksomheden og træf en beslutning ud fra det.
Herunder en liste af alternativer med en kort beskrivelse. Husk altid at undersøge licensbetingelser iht. brug af software i virksomheder.

Foxit Reader
Dette stykke software er nok det mest udbredte alternativ til Adobe's egen læser, og har en brugergrænseflade der er meget ens med hvad brugerne er vant til. Et skift vil være relativt smertefrit, selv med teknisk ukyndige medarbejdere.

PDF-XChange
Programmet udmærker sig ved at have mange funktioner og muligheder. Det gør dog også skiftet fra Adobe Reader lidt mere indviklet - men man kan med et snuptag tilbyde brugerne mulighed for at kommentere i pdf filer, redigere o.lign.

Evince eller Sumatra PDF
Er man til det spartanske så er Evince eller Sumatra helt klart oplagte muligheder. Programmerne er hurtige, men den anden side af mønten er så begrænset funktionalitet. Skal man blot kunne læse PDF dokumenter er det helt klart en oplagt mulighed. Evince tilbyder en anelse mere funktionalitet end Sumatra, blandt andet miniaturebilleder til navigation. Begge disse programmer er udgivet som Open Source.

Har man interesse i at kigge alternativer igennem ud over det listede kan man med fordel tage et smut forbi PDFReaders.org.

Vi vil benytte lejligheden til at påminde alle om at Microsoft frigiver de månedlige patches i dag, hele 34 i denne omgang der lukker huller i Windows XP, Vista, 7, Server(03/08), Office, Internet Explorer, MSXML og Silverlight. Husk nu at end-of-life for Windows XP Service Pack 2 er nået - og denne ikke bliver patchet mere. Opgrader til SP3 med det samme hvis det stadig er på tegnebordet.

God arbejdslyst.

 

Denne artikel blev udsendt som C-cure nyhedsbrev d. 10 August 2010.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net