Denne artikel blev sendt ud som nyhedsbrev d. 5/8-2010.

 

Tanker om mobilt privatliv

For et par dage siden annoncerede et par forskere ved BlackHat konferencen i USA, at de med ganske simple og få midler kunne lokalisere hvem som helst de havde lyst til, inden for USA's landegrænser. I teorien burde metoden virke på ca. 80% af alle verdens telefoner, og kræver end ikke GPS for at virke.

Ikke nok med at producenter som Apple aktivt overvåger din telefon, og brugen af den (og i øvrigt forbeholder sig retten til at videresælge disse informationer!), så risikerer vi også at kriminelle på sigt kan finde ud af hvor din telefon - og dermed også du som person - befinder dig på et hvilket som helst givent tidspunkt.

Man skal virkelig til at være betænkelig med hvad man installerer på sine smartphones, især hvis disse har GPS. Der har været sager oppe og vende med Android applikationer der under installation krævede accept at man videresendte sine positions-data til udviklerne. Dette kan både bruges til direkte lokationsbaseret markedsføring, f.eks. en pop-up på telefonen hvis du nærmer dig en McDonalds der lige nu har et specielt tilbud - men hvis denne information bliver sendt til kriminelle, så ved de lige nøjagtig hvor du er, og dermed hvornår dit hus står tomt.

Det har aldrig været vigtigere at passe på hvad man lukker ind i sin telefon i form af applikationer, og i takt med at kapaciteten på disse telefoner bare stiger og stiger og man medbringer mere og mere af sit liv på disse små mobile enheder så er det nu også vigtigere end nogensinde at bruge anti-theft og krypteringsprogrammel for at sikre sig mod tyveri.
Ja, det er slemt at miste sin telefon til en lommetyv, eller egen uforsigtighed, men det er for alvor slemt hvis man pludselig finder sine private foto's på internettet, éns bank-konti bliver tømt eller andre lignende skræk-scenarier.

Vi her ved C-cure vil derfor bede alle vore samarbejdspartnere, kunder og venner om at være ekstra påpasselige i disse tider. 

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net