Denne artikel blev udsendt d. 13-12-2010 som nyhedsbrev.

Kritiske Patches fra Microsoft, Apple & Mozilla

Både Microsoft, Mozilla Foundation og Apple har udsendt opdateringer, hvoraf mange betegnes som kritiske.

Apple

Apple-opdateringen omhandler Quicktime, og hvis man har iTunes har man automatisk fået Quicktime.
Opdateringen 7.6.9 til OS X og 10.5 til Windows løser 13 sårbarheder i Quicktime til OS X Leopard, og 15 på Windows platformen.
Fejlene kan gøre Quicktime i stand til "Arbitrary Code Execution" på Mac platformen, hvilken i effekt betyder, at Quicktime kan afvikle programmer. Altså en yderst kritisk opdatering. Nogle af opdateringerne løser "Unexpected Application Termination", eller hvad man på Windows platformen vil kalde et crash. Opdater softwaren snarest muligt, på Windows ved at åbne "Apple Software Update" fra start-menuen, eller direkte igennem Quicktime's "hjælp" menu.
På Mac skal man trykke på logoet i øverste venstre hjørne og vælge "Software Update".
Hele pakken kan også hentes på Apple's hjemmeside.

Mozilla Foundation

Mozilla Foundation har patchet 11 sikkerhedshuller i Firefox, Thunderbird & Seamonkey.
Ni af opdateringerne har fået den højeste risikovurdering, som Mozilla kan tildele og dette betyder som regel at en angriber kan afvikle kode på upatchede maskiner.
Vi anbefaler på det kraftigste, at man opdaterer med det samme ved at navigere ind i menuen "Hjælp" og vælge "Tjek for Opdateringer". Proceduren er éns på både FireFox, ThunderBird og SeaMonkey.

Microsoft "Patch Tuesday"

Microsoft har deres Patch Tuesday i morgen d. 14 december, hvor de vil udsende en lang række sikkerheds-opdateringer, bl.a. rettelser der forhindrer f.eks. Stuxnet i at opnå øgede privilegier på det lokale system. Opdateringen ventes også at rette en sårbarhed, der har ramt version 6 & 7 af Internet Explorer.
Vi anbefaler at man tester og installerer disse opdateringer, og får dem rullet ud på alle maskiner så hurtigt som muligt, efter de bliver gjort tilgængelige.
Hjemmebrugere kan installere via Windows Update når opdateringerne bliver gjort tilgængelige.
På XP: Start>Windows Update
På Vista/Windows 7: Start > i søgefeltet indtastes "Windows Update".
IT administratorer kan som altid finde information på TechNet om opdateringerne. Man kan også få sin nysgerrighed stillet i denne TechNet blog.


God arbejdslyst.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net