Mac er ikke sikkert.


Apple har med deres attraktive design og brugergrænseflader vundet store markedsandele. Derfor er både Mac og iPhone stadigt mere udsatte for malware, og hackerangreb er for tiltagende.Her gives ganske kort eksempler på trusler som Mac brugere bør beskytte sig mod:
  • Både Windows og Mac OSX understøtter Flash, andet Adobe software samt Java. Disse applikationer er med deres hyppige og graverende sårbarheder blandt de mest søgte af IT Kriminelle, netop på grund af deres udbredelse på tværs af platforme.
  • Der flurerer Malware teknologier specifikt designet til at opsnappe Macbrugeres bankkonto informationer.
  • Macbrugere udsættes for identitets tyveri i erhvervs øjemed med henblik på økonomisk svindel.
  • Hijacking af browser sessioner sker også for Mac brugere, hvilket kan sende brugeren til hjemmesider specifikt lavet til at opsnappe følsomme informationer, samt påføre brugeren yderligere inficering.
  • En Mac kan indgå i et Botnet og dermed uvildigt deltage i Spam og DDOS angreb.
  • En Mac kan på samme måde som en PC udsættes for indsamling af logon information til f.eks. E-mail, facebook, LinkedIn m.m. med henblik på spredning af malware og identitetstyveri fra andre kontakter, som den pågældende Mac bruger har.
  • Kendte applikationer til Mac såsom Photoshop, iWork m.m. piratkopieres og pakkes med malware som så inficerer Mac'en.
  • Der foregår elektronisk tyveri af brugernavne og passwords med henblik på at tilgå f.eks. World of Warcraft eller Pokersite konti og tømme disse for værdier.

Man kan blive angrebet af blandt andet Trojanske Heste, Piratkopieret software der indeholder malware, såkaldte 'video codecs' man bliver bedt hente for at kunne se videoer der i realiteten er malware, og der er tilmed malware der spredes fra Windows bruger til Mac bruger (og omvendt) via e-mail, USB drev o. lign. Apple har endda selv indset den stigende trussel fra IT kriminelle og inkluderet meget basal beskyttelse i Snow Leopard.

Sophos gjorde for nyligt deres Anti Virus produkt til Mac gratis for private, og der er absolut ingen grunde til ikke at installere det med det samme. Download det her.

SecureMac.com har været så venlige at lave en dybdegående anmeldelse af produktet, som kan læses her.

Klik her for mere information om Sophos Endpoint Protection til Mac og PC'ere med central administration.


For forespørgsler om priser og større sikkerhedspakker til netværk, er man velkommen til at kontakte os på telefon: 4541 1446 eller ved at udfylde vores kontaktformular:

Læs om mobilsikkerhed, også på iPhone her.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net