Mange Mac brugere har desværre den opfattelse, at der ikke findes virus til Mac, og Apple udtaler, at der ikke findes "PC virus" til Mac.
Mac er blevet et prestigeprodukt, og mere populært, af denne grund og på grund af den manglende sikkerhed på platformen, er Mac til stadighed blevet et mere interessant mål for IT kriminelle. Ikke nok med at selve styresystemet kan have sikkerhedshuller, så benytter man også mange applikationer på en Mac, som også bruges på Windows. Her kan der nævnes Java, Flash, Quicktime, Adobe programmel m.m.

I vores seneste nyhedsbrev nævnte vi et sikkerhedshul i Quicktime der kunne tillade en angriber at afvikle kode på Mac, samt mulighed for at forårsage et systemnedbrud.

Private Mac brugere er dog så velsignede at Sophos har gjort deres Mac Anti-Virus produkt ganske gratis at benytte for hjemmebrugere, så det er bare med at komme med på sikkerhedsvognen.

Hvis man er interesseret i at læse mere om mac problemstillingerne uddybes dette i en tidligere publiceret artikel, og i en anden artikel her på siden.

Husk nu, at hvis man er interesseret i at følge med i sikkerheds-nyt kan man passende gennemse vores anbefalede kilder og i øvrigt holde øje med vores website.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net