Botnet fundet i detailhandels maskiner

Botnet lavet til maskiner i detailhandel kan køre kryds-platforme og rammer en bred gruppe af maskiner brugt til transaktioner og dermed indeholder kreditinformation og evt. personhenførbar data.

26-05-2014

Botnettet som angiveligt er fra Serbien er blevet opkaldt "Nemanja" af Intelcrawler og går efter handel og marketings maskiner forholdsvis fra USA. De går efter small-medium bussiness segmentet. Intelcrawler forventer at se et større antal hackere gå efter dette marked.

Botnettet er istand til at hente kreditkortinformationer og indeholder også en keylogger til at få logininformationer direkte til maskinerne. Mindst 25 forskellige systemer som bliver brugt disse steder blev angrebet. Botnettet krydser nemlig platforme og derfor er mange maskiner udsatte.

Verizon lavede en rapport der opgjorde 14% af data tyveri foregår i denne del af markedet. Dette botnet kan dog være tegn på at trenden er stigende. Snart ser vi disse farlige værktøjer blive solgt en kombination med keyloggere eller programmer der opfanger netværkstrafik

Kilde

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net