Farlig Facebook Messenger Mobile App

Hvor meget adgang til dine og dine venners personoplysninger, er du parat til at dele for at opnå adgang til gratis mobile apps ? Facebooks Messenger App til f.eks. iPhone og Androids, kræver accept af en alarmerende mængde af personoplysninger og endnu mere overraskende, direkte kontrol over din mobile enhed!!!
Et problem for private brugere og endnu større problem for erhvervsbrugere. Hvis du eller dine kolleger er en af ​​de 1.000.000.000 mennesker, der har downloadet denne App og uden at nærlæse, har accepteret de fulde servicevilkår , så tænk en ekstra gang og læs følgende.

6. januar 2014

Ved at anvende Facebook Messenger's Mobile App tillader man, at App’en uden din yderligere bekræftelse kan;

  • ændre status for netværksforbindelsen
  • ringe til telefonnumre. (Dette kan resultere i uventede udgiftter eller opkald,  idet også ondsindede apps derved kan foretage opkald eller sende SMS beskeder)
  • optage lyd med mikrofonen til enhver tid.
  • tage billeder og videoer med kamera til enhver tid.
  • læse telefonens opkaldslog , herunder data om indkommende og udgående opkald og gemme dine opkald logdata. Derved kan også ondsindede apps dele opkaldslognoter/data uden din viden.
  • læse data om dine kontaktpersoner, der er gemt på din telefon, inklusive den frekvens, hvormed du har foretaget opkald , e-mailet eller kommunikerer på andre måder med bestemte personer.
  • læse personlige profil oplysninger gemt på din enhed, såsom dit navn og kontaktoplysninger. Det betyder, at app kan identificere dig og kan sende dine profiloplysninger til andre.
  • få adgang til telefonens funktioner i enheden. Denne tilladelse gør det muligt at identificere telefonnummer og enheds -id'er , om et opkald er aktivt , og om der er et aktivt opkald til et specifikt nummer.
  • få en liste over konti, der er kendt af telefonen. Dette kan omfatte konti oprettet af programmer, du har installeret.

Kommentarer
I første omgang er disse adgange nok tænkt, som et værktøj for udviklerne af Facebook til at sælge målrettet markedsføring for deres annoncører, men det kan desværre også bruges til meget andet som man her kan se. Det kan jo umiddelbart opfattes som en fair aftale, når udvikleren af en gratis App, vil ha noget til gengæld, men Facebook Messengers forsøg på at samle så meget information og tage kontrol over vores enheder, er uden fortilfælde, og helt ærligt, skræmmende. Det faktum, at mere end en milliard mennesker har accepteret disse vilkår er et alarmerende indblik i fremtiden for mobile apps og personlig sikkerhed.
Vi anbefaler derfor at man tager det første skridt ved at slette denne App. Dernæst gennemgå Terms of Service aftaler, som man måske tidligere har accepteret uden at læse, og være sikker på man har det godt med omkostningerne ved ”gratis”. Den eneste måde at dæmme op for denne skadelige tendens, er at tage et standpunkt.  Læs alle online og mobile servicevilkår for aftaler, før du accepterer brugen og i tilfælde hvor det går for vidt, så sig nej. Det er den eneste måde vi kan opbremse den meget uheldige tendens

Facebook Messenger App er en enkeltstående version af ”Instant” chat funktion inden for det sociale netværk. Du kan nemt få adgang til dette inden for Facebook- app på din mobile enhed , men åbne den fulde anvendelse kræver mere hukommelse , båndbredde og batterilevetid. Derfor tilbyder Facebook denne ene funktion som en standalone app , hvor du kan chatte med dine Facebook-venner uden at skulle starte den fulde Facebook-app . Mange medarbejdere i virksomheder anvender applikationen, som både fås til iPhone og Android.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net