Treasure map: Google Earth for NSA

Ifølge en rapport fra "Der spiegel" har NSA i samarbejde med den engelske stat udviklet et program der laver et kort ala "Google Earth" der pinpointer samtlige internet forbundede enheder rundt omkring på kloden.

26-05-2014

En verden hvor du kan, så let som at åbne Google Earth, spore andres gøren og laden gennem dagens forløb. Programmet treasure map skulle visuelt ligne Google earth men har internetforbundede enheder kortlagt, og indbyder derfor til folk der gerne vil have mere kontrol eller snage i andres privatliv.

Denne mulighed har NSA nu ifølge det tyske nyhedssite "Der Spiegel". Det ville være et kort som selvsagt skulle have millioner af enheder, hvori man kan se information omkring type af device. Det står endnu uklart hvordan de har fået informationer omkring enheder indenfor afgrænsede netværker. Man kunne forestille sig at i kombination med en millitær magt og fjernstyrede droner vil sådan et program være meget værdifuldt.

Enheder i private netværk vil også være at kunne se på kortet, Stellar, som b.la. er en bredbåndsleverandør, så en af deres kunders centrale servers password på dokumenterne lækket af Snowden. Dette er selvom de som leverandøren af netværksteknologien leverer selvudviklet og selv konfigueret kabler til deres kunder. Stellar var dermed set af NSA som et mål med høj sikkerhed men åbenbart ikke uigennemtrængelig. 

Hele artiklen hos der spiegel.

Microsoft 365 security

Microsoft 365 security

Powered by wpsnet.com -  Menu design based on CC-BY: html5up.net