Ny julekort orm spreder sig

F-Secure advarer imod en ny email orm som vidersender sig selv som et falsk julekort. Vi må forvente at den spreder sig i Danmark, hvorfor vi giver denne advarsel. Virusen kaldes Zafi.D. og kan spredes I email på flere forskellige sprog alt efter hvem der modtager emailen. Julehilsenen kan være på mange forskellige sprog f.eks. dansk, russisk, svensk, engelsk, spansk etc.

Beskeden er simpel f.eks:

Afsender: Jørgen M.
Emne: Glædelig jul!

God juleferie!

Det inficerede attachment er .pif, .cmd, .bat, eller .com . Når den eksekveres, skriver virus en ”snydetekst”  "Error in packed file!". Derefter spredes virus yderligere og installerer en bagdør, som tillader virusforfatteren at overtage magten over computeren . Ormene sender beskeder på de respektive sprog til følgende landekoder:

.hu .sp .ru .dk .ro .se .no .fi .lt .pl .pt .de .nl .cz .fr .it .mx .at ..es

F-Secure Anti-Virus finder og fjerner Zafi.D varianten. Opdateringen kan downloades fra F-Secure  på http://www.f-secure.com

Husk at du kan finde nøglekoder til de seneste programmer i vores medlemsområde